Den store snuoperasjonen til Lena Hansen fra ski.

Den store snuoperasjonen til Lena Hansen fra ski.

 Fra å være overvektig og  i en prosess mot å bli ufør er Lena Hansen fra Ski i år 2017 i 90 % stilling i drømme jobben. I dag viser vekten 69 kilo og hun er over 20 kilo lettere enn hva hun var i 2014.

Hvordan greide Lena å gjøre en slik stor snuoperasjon i livet sitt, som de færreste faktisk greier ?

Lenas historie

Det hele startet i februar 2014. I veldig mange år hadde jeg slitt med overvekt og var nesten 90 kilo. For meg var det drøye 20 kilo for mye, siden jeg ikke er så høy.  Smerter og sykdom preget det meste av hverdagen min og jeg hadde en lav selvtillit. På mange måter hadde jeg nesten gitt opp meg selv.

Lena C Hansen før (002)

Lena i 2014. Smerter og overvekt preget mye av hverdagen

Da jeg tok kontakt med Freeliving i 2014 hadde jeg fått diagnosen Fibromyalgi, jeg var deprimert og gikk på arbeidsavklaringspenger fra NAV. Trodde vel tiden min var over, og at det neste skritt var uføretrygd. Allikevel greide jeg ikke å legge vekk drømmen om at noe eller noen kunne hjelpe meg.

Plutselig en dag så jeg en annonse på Facebook om livsstilsendring og dette vekket min interesse og jeg bestemte meg for å ta kontakt. Jeg sendte inn litt informasjon om meg selv og lurte selvfølgelig på om dette kunne være noe for meg.

Jeg ble oppringt ganske snart etter at jeg hadde trykket send knappen, av ei hyggelig og  imøtekommende dame, og vi avtalte ett møte slik at jeg kunne få vite med om Freeliving.

Vendepunktet

På mange måter forandret dette møtet livet mitt. Lise Lemberg som hadde kompetanse på livsstilsendring og som er kursleder for Freeliving i Moss og Ski, klarte å snu hodet mitt så jeg så meg selv, og hva JEG ville med MEG selv… denne tanken hadde jeg før ikke hatt.

Hva VIL Lena med livet sitt?  Hva kan Lena KLARE med den kroppen og det hodet hun har…?

I det kommende året som gikk der jeg deltok på programmet til Freeliving, lærte jeg utrolig mye om meg selv og min egen kropp. Vi ble veiledet på riktig kosthold og tilpasset trening. Kiloene forsvant i et gjevnt tempo jeg gikk ett skritt av gangen. Vi lærte mye om god og samtidig riktig mat og det er en bra kombinasjon. Totalt gikk jeg ned ca 15 kilo dette året. Det viktigste var allikevel at helsen ble bedre og overskuddet kom tilbake.

Under denne tiden lærte jeg hvordan ta tilbake kontrollen over livet mitt. Jeg lærte mange kognitive metoder for å ta bedre kontroll over tankene mine, slik at de støttet meg i den endringsprosessen jeg hadde begynt på. Dette betydde mye for motivasjonen og selvtilliten min!

Endelig trodde jeg mer på meg selv

Det at jeg gikk ned i vekt, fikk mer energi og overskudd gjennom sunne endringer, så åpnet dette også opp for nye drømmer.

«Jeg hadde ikke mye utdannelse fra før og det ville være vanskelig å finne jobb uten noen faglig kompetanse. Jeg tok det store skrittet å meldte med opp på videregående skole. Der fikk jeg plass på helsesekretærlinjen ved Mysen videregående skole. Der greide jeg å gjennomføre 3 års skolegang komprimert ned til 1,5 år. Hadde det ikke vært for Lise og Freelivingkurset, hadde jeg ikke kommet til den første eksamen en gang. Det at jeg fikk troen på meg selv og egne evner er avgjørende.

I dag er jeg autorisert helsesekretær, og er i 90% stilling i en jobb jeg stortrives med. Livet mitt er virkelig supert.»For tre år siden ville jeg nok ikke trodd at dette var mulig!»

Lena har gått totalt ned ca 20 kilo i vekt

I dag viser vekten ca 69 kilo og jeg er normalvektig. Jeg har gått ned drøye 20 kilo totalt. Det at jeg har redusert vekten min så mye gjorde at jeg fikk innvilget bukplastikk for å fjerne overflødig hud. Jeg er så takknemlig og stolt over alt jeg har fått til. Det jeg lærte på kurset praktiserer jeg den dag i dag. Jeg har fått ett nytt liv. Blant annet takler jeg stress mye bedre og har en annen ro i hverdagen min.

Jeg anbefaler virkelig dette kurset på det varmeste til andre der ute som sliter. det hjelper deg å gå ned i vekt, men det er så mye mye mer også.  Et godt råd jeg kan gi på veien er også at du må forberede deg på  å tenke nytt, og stole på at veiledningen du får fra dem i Freeliving er viktig. Dette kurset var så mye mer enn det jeg forventet.

Følg drømmen din!

Vennlig hilsen

Lena Hansen, Ski 2017

Kontakt oss i Freeliving

Interessert i mer info om våre kurs og hva som passer for deg?

Fyll inn kontaktskjemaet så vil du bli kontaktet av en av våre kursledere.
Meny