To spreke helse motivatorer i Tjeldsund & Skånland

To spreke helse motivatorer i Tjeldsund & Skånland

Nyheter, Vektreduksjon

To spreke jenter som vil formidle gode helsevaner

På Ramsund bor det to spreke jenter som vil bidra til økt folkehelse i regionen og det greier de med stil!.

Personlig trener Gry Ørjasæter og Ernæringsfysiolog Lena Vetting startet i 2015 opp med livsstilskonseptet Freeliving på Evenskjer. Freeliving er en helhetlig metode for å endre livsstil som gir læring innen kosthold, ulike treningsformer og mental trening og har langvarig oppfølging av dem som melder seg på. Vi vet hvor tungt det kan være å komme i gang og prioritere trening og et sunt kosthold på egenhånd når man har ansvar for mer enn seg selv i hverdagen. Vi har selv både barn og familie og full jobb så vi vet hva vi snakker om. Jentene har mye kompetanse på feltet og brenner for å hjelpe andre!

God respons lokalt

Responsen de fikk lokalt da de startet opp for 1 år siden var kjempegod, og gjennom et år har de nå veiledet en gruppe menn og kvinner fra Tjeldsund og Skånland til å gå ned i vekt og bli mer fysisk aktive. I tillegg har de økt kunnskapen til deltakerne om hvordan mental trening kan øke motivasjon, konsentrasjon og gjennomføringevne. Begge jentene har mye erfaring og god kompetanse, og har i flere år jobbet med helse. Gry er for mange kjent med artig og inspirerende trening og har flere aktive tilbud lokalt.

Viktig å jobbe med noe man står for fullt og helt

Årsaken til at Gry og Lena valgte Freeliving som et konsept var at de ville tilby et livsstilskonsept uten piller, pulver eller ekstreme slankedietter i regionen de bor i. Det er viktig at vi jobber med noe vi kan stå for og har tro på bekrefter både Gry og Lena. Våre deltakere får kjempegode resultater uten at man trenger å ty til slike midlertidige metoder for å gå ned i vekt. Det er svært mange av de vi har på kurs som har forsøkt utallige pulver og slankedietter og som dessverre har mislyktes veldig mange ganger før.

For oss er kortvarige kurer ikke noe vi vil jobbe med så vi er glad for at vi kan tilby Freeliving til mennesker i Tjeldsund og Skånland som ønsker å ta vare på helsen sin og komme seg ut av spiralen med jo-jo slanking.

Det er flott å se at våre kursdeltakere både går effektivt ned i vekt, men det beste er at de faktisk får økt helsegevinst totalt sett, og er det viktigste sier jentene. Dette er ikke bare for dem søm ønsker vektreduksjon, men passer godt for alle som vil komme i gang med trening og få bedre helse.

Kosthold og trening men også mye mer

Freeliving tar også for seg stressmestring og avspenningsmetoder som er veldig viktig i dette hektiske samfunnet vi lever i. mange kjenner stresset sterkt på kropp og sinn og det er godt for dem å lære hvordan de skal ta tak i dette. Vi øker kunnskapen til kursdeltakerne våre på mange plan!  I tillegg lærer vi dem mange ulike treningsformer de kan gjøre både utendørs og hjemme hos seg selv, vi har praktisk matlaging, de får kostplaner og treningsplaner som hjelpemidler, og individuell veiledning i tillegg til gruppetreffene. Dette tror vi på og står for forteller Gry og Lena

Den gode erfaringen vi har med kurset gjør at vi nå velger å starte et nytt kurs denne våren. Det blir bare et kurs i året vi blir å holde i 2016, så det er nå de som ønsker hjelp til vektreduksjon, og livsstilsendring bør melde seg på! Vi har 3 plasser igjen av totalt 15 plasser. Det blir en flott og positiv gruppe som skal starte opp 19 april på Evenskjer.

SONY DSC

Flotte helse gevinster

Gry og Lena gleder seg. Menneskene vi møter gjennom Freeliving er så flotte og det er inspirerende å jobbe med dem. Alle er forskjellige og har mange ressurser. De vil virkelig gjøre en innsats for seg selv og egen helse og det er flott å få følge dem i sin prosess. Når vi opplever at folk kommer seg tilbake i jobb, blir friskere og får mer energi blir vi så glade. Det er svært inspirerende å se alt det positive som skjer med kursdeltakerne gjennom et år på Freeliving!

Vi tror absolutt at dette kan være et godt alternativ for å for arbeidsplasser som ønsker å redusere sykefraværet, siden vi vet at mange går fra sykemelding tilbake til arbeid igjen!

Kursdeltakerne er fornøyde

portrettOddny Dalen roser Gry og Lena. De har gitt en fantastisk støtte og hjelp dette året til meg og de andre kursdeltakerne. Jeg valgte Freeliving fordi det var langvarig oppfølging, og hadde et naturlig fokus. Jeg hadde utallige kurer og dietter bak meg, men først nå føler jeg at jeg har fått den hjelpen som er nødvendig for å lykkes.

Det er tøft å gå ned i vekt, og ikke minst å beholde vektresultatene. Dette året har Gry og Lena gitt meg mye kunnskap og viktige verktøy jeg vil ta med meg videre, og det er jo det livsstilsendring handler om, varige endringer.  At jeg har redusert vekten med over 10 kilo er så klart et stort pluss, men at jeg både har funnet treningsgleden igjen og fått mer energi er for meg et stort løft!

Nytt kurs 19 april

SONY DSC

Snart starter det et nytt kurs på Evenskjer. Jentene er spente på den nye gruppen som sammen skal følge hverandre et helt år. ja nå er det like før, men det er fortsatt 3 plasser ledig på det nye kurset forteller jentene.

Ta gjerne kontakt med oss om du vil ha mer informasjon om Freeliving. Ta kontakt med Gry på gry@freeliving.no eller fyll inn kontaktskjema under, så vil vi ta kontakt med deg for en hyggelig samtale! Velkommen skal du være sier begge to!

 

 

Kontaktskjema

[contact-form to=’helse@freeliving.no’ subject=’Lest om Gry og Lena. Ønsker mer info’][contact-field label=’Navn/Etternavn’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’text’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’Om deg’ type=’textarea’/][contact-field label=’Bostedskommune’ type=’text’/][/contact-form]

 

Meny