Her er forslag på en deilig ostekake uten sukker og hvetemel.
Bunn:
100 gram mørk sjokolade (jeg bruker Freia 70% bakesjokolade)
125 gram grovhakkete hasselnøtter (el en annen nøttetype)
(1 ss kokosolje)
Smelt sjokoladen i en kjele. Grovhakk hasselnøttene og rør de inn i sjokoladen. Bruk en slikkepott til å fylle massen jevnt utover bunnen. Sett formen kaldt til bunnen er stivnet.
Hvis du har større form, må du bruke litt mer sjokolade for å dekke hele bunnen. Kokosoljen gjør at bunnen blir litt mykere å skjære gjennom.
Ostefyll:
3 dl kremfløte
200 gram Philadelphiaost
1 ½ dl sukrin
Saften av en liten lime
Pisk fløten til luftig krem. I en annen bolle pisker du osten og sukrinen godt sammen. Bland kremen og ostemassen forsiktig sammen. Del en liten lime i to, og klem ut saften. Pisk den raskt inn i blandingen.
Gelélokk:
200 gram bringebær
5 dl vann
1 ½ dl sukrin
6 plater gelatin
Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i cirka 10 minutter. Kok opp vannet, og kok bærene cirka 10 minutter. Hell det over i en bolle, men sil blandingen godt. Bruk en skje til å presse all væsken ut av bærene. Smak til med sukrin. Kryst (klem) vannet godt ut av gelatinen, og rør det inn i geleblandingen. Når geleen er blitt kald, heller du den forsiktig på ostekaka.
Tips: Det er lettere å klemme ut saften av limen hvis du stikker en gaffel i den et par ganger først. Bunnen er ganske hard, og det er lettest å skjære gjennom kaka med en varm kniv. Varm kniven ved å holde den noen sekunder under varmt vann.
Velbekomme 🙂