Vi kan godt unne oss litt godt snacks til mellommåltid, eller til en fredagskveld med våre kjære. Her er et lekkert alternativ til mange kjekstyper du finner i butikkhyllene som dessverre inneholder mye av den usunne og skadelige palmeoljen og mye mettet fett. Dette er et deilig og sunt alternativ!
Mandelkjeks er både fett forbrennende, er godt for leddene og hjernen vår!
Du trenger:
- 4 dl finmalte mandler
- 2 dl sesamfrø (kan også bytte ut noe med linfrø)
- 4 eggehviter
- 4 ts fiberhusk
- 2 ts sukrin
- Godt salt på toppen (feks Maldonsalt)
Slik gjør du:
Kvern mandler og sesamfrø i en blender. Bland sammen mandler, frø, fiberhusk og sukrin. Bland inn eggehvittene. Deigen blir litt tørr, men henger sammen når den blir stekt.
Kjevle deigen ut på et bakepapir som beskrevet. Lag ruter med et pizzahjul eller en kniv. Pensle kjeksene med litt eggeplomme og strø Maldonsalt over.
Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips 1. serveres med ost, laks, litt grønt eller noe annet du liker godt!
Tips 2. Prøv dette isteden for potetgull, og lag en deilig rømmedip som tilbehør til kjeksen og gi barna 😉