17 mai Pavlova , en deilig kake til feiringen..Hipp hurra!
Bunn
4 eggehviter
50 gr sukrin
1/4 ts salt
1 ts eplesider eddik
Pisk eggehviter og sukrin samt eddik og litt salt til helt stiv marengs
Stek marengsen i ca 45-50 minutter på 160 grader midt i ovnen.
La døren i ovnen stå på gløtt med kaken inni til kaken er helt kald, ta kaken ut og pynt.
Fyll
3 dl kremfløte
1 dl vaniljesaus
friske bær som jordbær, blåbær, bringebær, kiwi eller annen frukt du liker)
Pisk kremfløten stiv
vend i vanlijesaus og pynt med fargerike bær
Vaniljesaus
1 Boks med kremfløte
1 dl Vann
1 Vaniljestang
0.5 dl sukrin
5-6 Eggeplommer
Kok opp alt utenom eggeplommene. Del vaniljestangen i 2, og skrap ut frøene med en kniv, ha disse i fløteblandingen som skal kokes, men ikke kast selve stangen. Ha den oppi fløteblandingen den også og la den koke med:-) Sitter mye smak i den, og dumt og kaste når den kan trekke ut smak. La fløteblandingen koke i ca 5 minutter, for å få ut smak.Rør med en visp under kokingen, og sett den på benken for litt avkjøling etter kokingen er ferdig. Ha eggeplommene i en bolle, når fløteblandingen har stått og hvilt i ca 10 minutter kan du helle den opp i eggeplommene. Pisk kraftig mens du gjør dette. Ha blandingen tilbake i gryten, og ha platen på svak varme.Rør med en sleiv som lett følger bunnen i gryta. Nå må du røre hele tiden i sausen, og like under kokepunktet begynner sausen og tykne. Følg med at det ikke koker, når den har tyknet MÅ du sile den opp i en annen bolle. Viktig og sile sausen, så den blir uten klumper, og jevn og fin. Sett det i kjøleskapet, og rør ved jevne mellomrom. Sausen vil være litt tynn når du setter den i kjøleskapet. Men den vil tykne. Av denne oppskriften er de ca 0,5 liter.
Ha en flott 17 mai! HURRA!!!!!!
Ha en fin 17 mai 🙂