Hasselbakte søtpotet er en veldig fleksibel rett. Du kan bruke den alene som et hovedmåltid, men er også veldig godt som tilbehør.
Om du er en person som følger lavkarbo, så inneholder søtpotet omtrent samme mengde karbohydrater som vanlige poteter, men den er litt gunstigere når vi tenker på blodsukkerstigning fordi søtpoteter inneholder også et blodsukkerregulerende hormon kalt Adiponectin. Søtpotet er derfor bra om man vil å holde kontroll på blodsukkeret.
Søtpoteten rik på karotenoider, vitamin C, fiber og kalium. Fiberinnholdet er også høyt hos søtpoteten, hvilket er kjempebra. Søtpoteten har også mye antioksidanter i form av betakaroten som omdannes til A vitamin i kroppen vår.
Vi anbefaler denne retten som tilbehør til kalkun, kylling, fisk eller svin, og da holder det med to søtpoteter til 4 porsjoner
Hasselbakt søtpotet fra Freeliving
4 porsjoner
- 2 søtpoteter
- 2 ss smør
- 1 ss olivenolje
- 150-200 gr småhakket stekt bacon
- 2 dl parmesan eller cheddar ost
- tørket tranebær
- 1 dl hakkede valnøtter eller pecan nøtter
- valgfritt krydder( vi foreslår flak, pepper, koriander og chili)
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær poteten i tynne skiver, nesten helt igjennom. Legg potetene i en ildfast form. Legg så smør og ost vekselvis mellom potetskivene- Bland krydder og olivenolje som du heller over potetene til slutt .
Stek så potetene i ca 20-25 minutter. Ta deretter potetene ut og strø over bacon, tranebær og nøtter. Stek så potetene ytterligere i 15 minutter.
Spis retten som den er sammen med en grønn salat, eller ha den som tilbehør til for eksempel kylling, kalkun, svinekjøtt eller fisk.
Vel bekomme!