Hjemmelaget proteinpudding uten sukker

Proteinpudding smaker godt og er blitt veldig populært. Man kan kan godt lage denne puddingen selv, da har man kontroll på hva den inneholder.

Proteinpudding egner seg godt etter ei treningsøk. Under både styrketrening og harde utholdenhets økter brytes kropps protein ned, og det er derfor viktig at protein inkluderes i restitusjonsinntaket. Proteininntak er med på å reparere og bygge opp skadet muskelvev.

Proteinpudding ( 2 porsjoner)

Dette trenger du:

1,5 dl melk

150 g kesam

1 egg

2 ss kakao

2 ss sukrin gold

en liten klype salt

1 ts vaniljepulver

1,5 ts gelatinpulver

Fremgangsmåte
Varm opp melk, kakao, og søtning i en kjele. Strø forsiktig over gelating og rør til gelatinet er smeltet.  La melken avkjøle litt  før du rører inn kesam og et pisket egg. Smak til blandingen med kakao og søtning

Ønsker man et laktosefritt alternativ bytter du bare kesam og melk ut med en laktosefri variant.

Hell puddingen over i to skåler. Avkjøles i ca 2-3 timer. Denne holder seg fint 3-4 dager i kjøleskap.

Vel bekomme!

Legg inn en kommentar

Meny