Julekake uten sukker og gluten

Her er en god oppskrift på julekake for deg som vil ha alternativ til sukker og gluten i julebaksten. Denne anbefales.

  • 5 store egg
  • 50 g mandelmel
  • 250 g glutenfritt havremel
  • 250 g cottage cheese
  • 100 g ekstra lett melk
  • 2-3 ts kanel
  • 2-3 ts kardemomme
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts tagatesse
  • 1 ts salt

og rosiner om du liker det

Slik gjør du det: Ha alle ingrediensene,  i en bolle og rør blandingen godt sammen. Den er ganske løs i konsistensen.
Bland inn rosinene helt til slutt og få hele deigen over i en smurt form. Den hever ca 1/3 av størrelsen sin så se til å ha en form som er stor nok.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter.

Ha på godt smør og pålegg. Vel bekomme!

Legg inn en kommentar

Meny