Pesto er kjemepegodt i salater, til grønnsaker, fisk, kylling osv. Her kommer et forslag fra Freeliving på hvordan bruke brennesle isteden for den klassiske basillikumen.
Brennesle er veldig næringsrikt og om sommeren er de lett å finne i hele landet. Mange ser på planten som et irriterende ugress, men hvorfor ikke ta den i bruk i matlagingen!? Mye billigere å bruke brennesle enn å kjøpe basilikum!
Når du høster brennesle bør du ha på det hansker. Hvis ikke kan det svi ganske godt. Plukk de ferskeste skuddene og forvell de ev. i 1 minutt. Dvs å koke de før du skyller bladene med kaldt vann.
Til denne pestoen trenger du den sammen mengden brennesle som på en potte basilikum!
Videre trenger du!
- 1/2 dl kaldpresset olivenolje.
- 75 gram parmesan, gjerne upasteurisert
- 5 ss pinjekjerner eller andre nøtter
- 1 fedd hvitløk.
- Litt presset sitron etter smak
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en stavmikser og bland det godt. Stort vanskeligere er det ikke!
Denne pestoen er rik på antioksidanter, gode fettsyrer og mineraler! Bare ha godt av denne deilige pestoen på salaten din!