Lag din egen Brennesle pesto

pesto03

 

 

 

 

 

 

Pesto er kjemepegodt i salater, til grønnsaker, fisk, kylling osv.  Her kommer et forslag fra Freeliving på hvordan bruke brennesle isteden for den klassiske basillikumen.

Brennesle er veldig  næringsrikt og om sommeren er de lett å finne i hele landet. Mange ser på planten som et irriterende ugress, men hvorfor ikke ta den i bruk i matlagingen!? Mye billigere å bruke brennesle enn å kjøpe basilikum!

Når du høster brennesle bør du ha på det hansker. Hvis ikke kan det svi ganske godt. Plukk de ferskeste skuddene og forvell de ev. i 1 minutt. Dvs å koke de før du skyller bladene med kaldt vann.

Til denne pestoen trenger du den sammen mengden brennesle som på en potte basilikum!

Videre trenger du!

  • 1/2 dl kaldpresset olivenolje.
  • 75 gram parmesan, gjerne upasteurisert
  • 5 ss pinjekjerner eller andre nøtter
  • 1 fedd hvitløk.
  • Litt presset sitron etter smak
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en stavmikser og bland det godt. Stort vanskeligere er det ikke!

Denne pestoen er rik på antioksidanter, gode fettsyrer og mineraler! Bare ha godt av denne deilige pestoen på salaten din!

Legg inn en kommentar

Meny