Vi bruker å kose oss litt ekstra på lørdagene og i helg, og det er jo et av høydepunktene å samle familien til hyggelig samvær samtidig som vi serverer noe godt. Her er noen kjempegode og smakfulle alternativ som vi kan servere istedenfor smågodtet og potetgullet.
Fargerike fruktspyd med sjokolade dip
Fruktspydene blir alltid populære. Finn frem fargerik frukt som banan, druer, melon, eple, kiwi osv..finn det du liker av frukt. Sskjær frukten opp i biter og tre dem på et grillspyd.
Smelt mørk sjokolade i vannbad eller i microen, og dypp den ferske frukten i den smeltetde sjokoladen.
Eple chips
Du trenger epler og evt. kanel og sukrin
Skyll eplene i kaldt vann. Kutt dem i tynne skiver.
Når du har kuttet alle eplene fordeler du dem på stekebrett kledt med bakepapir. Eplene bør ikke ligge oppå hverandre. Dryss litt kanel over eplene og sukrin over eplene.
Varm ovnen til 100 c og sett inn eplene. Etter en times tid tar du ut eplene og vende dem. Sett dem inn i ovnen og stek videre i 1/2- 1 time. Oppbevar eplene tørt og kjølig.
Tips! En god dip til eplene er Vaniljekesam
Krokan karameller
Karamell:
1 dl helmelk eller vikingmelk
2 ss sukrin gold
4 dråper stevia english toffee
1 ts smør
En klype salt
Bland sammen alle ingrediensene i en plastbolle Sett bollen i mikroen og la massen koke på maks effekt i cirka 7-8 minutter til den får en karamellaktig farge og begynner å bli tykkere i kosnistensen. Rør i massen for å unngå klumper.
Krokan:
En neve mandler
3 ss sukrin gold
Litt salt
Hakk mandlene. Hell mandler, sukrin gold og litt salt over i en middels varm stekepanne . Bruk en stekespade til å røre rundt i blandingen slik at det ikke brenner seg. Sukrinen vil etterhvert smelte inn og det blir krokan
Finn til slutt frem små konfektformer. Fyll dem med litt karamellmasse, deretter litt krokan og topp tilslutt med karamell. dette bør gjøres i en raskt tempo da blandingen stivner fort.
After Eight topper
1-1,5 dl sukrinmelis
2 ss vikingmelk/fløte
3-5 dråper peppermynteekstrakt
1 «dasj» vaniljepulver
Mørk sjokolade
Bland sukrinmelis med vikingmelk/fløte, peppermyntedråper og litt vaniljepulver til du får en jevn og nokså tykk røre. Vær litt forsiktig med peppermyntedråpene, slik at det ikke blir for mye! Tilsett litt etter litt av peppermyntedråpene og smak til underveis. Sett massen i fryseren en ca 20-30 minutter. Lag små topper/kulerav massen og sett dem tilbake til kjøling i fryseren. Smelt mørk sjokolade som du dypper peppermyntebitene i. Smaker nydelig til litt sterk kaffe.
Nyt helgen og kos deg masse.
Hilsen oss i Freeliving