Det handler om å være brutalt ærlig med deg selv!

Det handler om å være brutalt ærlig med deg selv!

Mental styrketrening

 

Tankefull-og-slitenNå er 1 januar over. Kanskje hadde du bestemt deg for å spise litt sunnere, komme i gang med trening eller noe helt annet. Er du allerede begynt å vakle i forsettene dine? Forteller du deg selv at du har lite tid, for lite energi eller at andre mennesker stjeler tiden din? At andre bestemmer over livet ditt og ikke du?

Dersom du virkelig ønsker en forandring i 2015 må du tørre være ærlig med deg selv! Vi forslår at du tar et styremøte med deg selv så raskt som mulig! Hva er dine sterke sider, hva er du flink til og hva vil du og når skal du ta det første skrittet? Dette er viktige spørsmål i en endringsprosess. Det du er god på kan du gjøre mer av, så fortsett med det. Du må også finne så mange grunner som mulig for hvorfor det er viktig at du tar vare på deg selv. Gjelder det fremtiden din, betyr det noe for andre at du tar vare på deg selv? Hva får du mer av i livet ditt ved å prioritere egen helse? Er det noe du vil få mindre av?

Deretter må du ta et overblikk over valgene du tar i hverdagen din som gjør at du ikke får de resultatene du ønsker.Altså alle «utveiene» du har laget for å ikke lykkes…

Overtaler du deg selv, og gir deg selv gode grunner for å ikke gå ut av sofaen eller spise sunnere. Sier du ofte til deg selv( og andre) at du har for lite tid, lite kunnskap eller noe annet, for å ikke ta vare på kroppen og helsen din? Eller styres du etter alt det du tror andre mener du bør gjøre for dem? Gir du andre makten over deg selv og tiden din? det er klart at du skal bry deg om andre, og prioritere andre enn deg selv, men du må OGSÅ sette deg selv først. Det er bare en deg, og du har en verdi og er viktig du også!

For at du skal få bedre resultater og bedre helse må du faktisk ta et oppgjør med alle unnskyldningene du bruker for å ikke lykkes. De fleste som mislykkes i å gå ned i vekt, få gode treningsvaner og vil trene opp kroppen slik at den skal bli sterkere, eller stresse ned å få mer tid til seg selv sier ofte. «Jeg har for lite tid» eller «Jeg mistet motivasjonen».eller «Det er så mange som setter kjeppene i hjulene for meg». Andre unnskyldninger er «Det tar for lang tid å lage sunn mat» eller «å trene er for dyrt». Ja lista kan fortsette i det uendelige! Ofte gir de andre skylden for at de ikke har tid, eller mister motivasjonen.

Det er faktisk slik at det finnes mange med full jobb, som har barn og familie og sosialt liv, som greier å holde kroppen i form og ta vare på seg selv og egen livskvalitet. Det som er forskjellen på dem som ikke greier det, og dem som lykkes er prioriteringene de tar i hverdagen!

tidsklemma

De menneskene som greier å ta vare på seg selv og egen helse vet at for å ha et godt liv med sin familie og venner, så er en god helse viktig for å ha energi til dem de er glade i, og dem de bryr seg om. Derfor prioriteres trening og sunn mat og nok hvile i tillegg til jobb og familieliv! De skreller bort alle de «gode» unnskyldningene for å ikke ha tid til sunne aktiviteter. De sier nei og ja til andre i en sunn balanse.

 

 

v02_E6468AFD6293BD8912189F837AAB116D

Ta et oppgjør med deg selv og alle unnskyldningene du bruker for å ikke komme i gang med trening og sunne vaner! Tid er faktisk noe du har makt over, og tar styring over gjennom dine prioriteringer.

Kan du prioritere 20 minutter hver dag til en rask gåtur utendørs? Kan du sette av tid til å lage en sunn middag fra bunnen av? Kan du bestemme deg for å gå å legge deg før kl 23.00 slik at du får mer energi dagen etter? Kan du prioritere bort litt TV, Nettbrett, telefon, og prioritere inn litt mer fysisk aktivitet?

Begynn med å bestemme deg for et steg i gangen. Du kan starte med noe så lite som 15 minutter hver dag. Bestem deg for at disse 15 minuttene skal du sette av til noe sunt og positivt for deg selv. Etterhvert som du føler at dette går greit kan du øke forsiktig etterhvert! 15 minutter er bedre en null! En situps er 100% mer en ingen.

Det hele koker ned til valg og prioriteringer. Ta tilbake makten over ditt eget liv, og gå ut av offerrollen! prioriter det beste for deg selv, og bli sjefen i ditt eget liv.

Om du vil vite mer om Freelivingkurs send oss gjerne en melding under. Her lærer du om stressmestring og hvordan du bedre kan prioritere deg selv i en hektisk hverdag!

[contact-form to=’helse@freeliving.no’ subject=’prioritering’][contact-field label=’Navn’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’text’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’Bostedskommune’ type=’text’/][/contact-form]

 

Meny