Fire årsaker som hindrer mange å gå ned i vekt og bli der.

Fire årsaker som hindrer mange å gå ned i vekt og bli der.

Hvorfor er det slik at så mange ender opp som jojo-slankere. Kanskje lurer du på om det er det brødet eller bacon som gjør deg fet?  Det er lett å bli forvirret med flere ulike og totalt forskjellige dietter som stadig omtales i media.

Undersøkelser viser at over én million nordmenn er på slankekur til enhver tid, og at de fleste av disse er kvinner. Samtidig viser studier at over 90 prosent av de som har klart å få til en vektreduksjon, går opp igjen i vekt! Hvorfor mislykkes vi? Vi skal her ta for oss noen mulige årsaker.

1.Kosthold

De fleste syns det er vanskelig å spise sunt og variert og greier ikke å få i seg nok proteiner eller grønnsaker i hverdagen. Til dels henger det sammen med kunnskapen man har om kosthold, men ofte er det at man går tilbake til kostvanene man hadde før slankekuren. «Hvis man gjør det man alltid har gjort, får man det man alltid har fått» er det et ordtak som sier. Altså hvis man skal beholde den slanke linje, må man også beholde de sunne kostvanene også etter at vektmålet er nådd, hvis ikke vil kiloene komme snikende på igjen!

2. Trener ikke styrke.

Mer muskler øker hvileforbrenningen, og dette gjør det enklere å mestre vektregulering på sikt (derfor bør også styrketrening faktisk inngå som en naturlig del av en vektreduksjons- og vedlikeholdsfase!).

3.Tenker som en overvektig 

En slank og aktiv person tenker annerledes enn det en overvektig person gjør i noen situasjoner. Når tynne folk ser fet og usunn mat,tenker de gjerne «jeg er glad jeg ikke spiser det der» De har også en annen holdning til fysisk aktivitet. De tenker «det skal bli godt å trene nå», isteden for «jeg gruer meg til å måtte trene».

Mange overvektige mennesker må endre måten de tenker på dersom de skal klare å gå varig ned i vekt og beholde vekten etter en vektreduksjon. Mennesker som gang på gang har forsøkt å slanke seg uten å lykkes, har mislyktes fordi de ikke har visst hvordan de skal motivere seg til å gjøre de endringene som skal til.

4.Prioriteringer

For å få til varige endringer er det viktig å se på prioriteringene man gjør i hverdagen. Det som er felles for slanke og overvektige er at begge har like mange timer utdelt hver dag dvs. 24 timer i døgnet.

Hvordan man prioriterer disse timene er derimot ofte annerledes. Mens slanke mennesker setter av tid til å trene regelmessig og ta vare på helsa, kan overvektige ofte ha vanskelig for å prioritere tid til seg selv.Ofte henger dette sammen med grensesetting. Mange overvektige får ofte dårlig samvittighet når de setter av tid til og prioriterer tid til trening  og sunne aktiviteter, siden de føler at denne tiden bør gå til jobb og familie. Slanke mennesker får dårlig samvittighet når de ikke gjør det. De  prioriterer sunne aktiviteter fordi de vet at familien  og arbeidsplassen nyter godt av at de er i god form.

Beautiful brunette plus size woman making choice between healthy and unhealthy food isolated

Ønsker du en varig livsstilsendring?

Freeliving tilbyr kurs i hele landet i livsstilsendring. På kursene får man veiledning og kunnskap innen kosthold, trening og mentaltrening. Alt helt naturlig uten pulver eller kortvarige dietter!

Bli inspirert  og les om Tone Evy og som nådde målene sine gjennom Freeliving metoden.

(Trykk på bildet for å lese om Tone Evy) eller trykk HER Du kan også lese mer om vårt kursprogram HER

tone evy 1

 

 

 

 

 

[contact-form to=’helse@freeliving.no’ subject=’jeg ønsker å bli kontaktet for mer informasjon’][contact-field label=’Navn/Etternavn’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’text’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’Bostedskommune’ type=’text’/][contact-field label=’Om meg og mine mål’ type=’textarea’/][/contact-form]

 

Meny