Kraft til å si ja eller nei

Kraft til å si ja eller nei

1. Kairos

I det nye testamentet finnes to forskjellige ord for tid. Det ene er Kronos som er den tiden vi måler ved hjelp av klokka og kalenderen vår.

Det andre er karios og den kan ikke måles med dager eller minutter, men med det innholdet vi fyller i den. Med andre ord tidens innhold. Ofte hører jeg hvor fort tiden eller dagene går, men la oss heller få et større fokus på hvordan vi forvalter tiden.  Finn ut hva du kan fylle din tid med som gjør dagene enklere og mer fylt av gode opplevelser.

2. Vårt Ja og vårt “stille” Nei

Vi mennesker sier ofte ja eller nei til mye forskjellig uten at vi reflekterer over hva vi da egentlig sier, men ofte kan vårt ja komme med en bismak siden vi gjerne skulle kunne gjort noe annet vi ønsker eller behøver.

I ett hvert ja finnes det også et nei og omvendt. Når du for eksempel sier ja til å stille deg opp og selge vaffler for en eller annen forening, sier du kanskje samtidig nei til tid med en god venn, eller pleie av deg selv som du kanskje trenger så sårt. Reflekter over dine ja og nei-er og la det være balanse mellom tid til deg selv og dine interesser og det du gjør for andre. Vær fullt og helt og ikke stykkevis og delt som det sises i ett sitat. det er like viktig å kunne si ja til seg selv som til andre! Kanskje ikke så lett, men verd det  i lengden.

Smil fra Freeliving Coach

Meny