7 grunner til at fettforbrenningen din stopper opp

7 grunner til at fettforbrenningen din stopper opp

Nyheter

Når våre kursdeltakere begynner på Freeliving metoden skal de finne sin unike balanse i egen hverdag når det gjelder kosthold og trening. Målet for de fleste er å få en sunnere livsstil, gå ned i vekt og på denne måten øke sin livskvalitet. MEN… av og til oppstår utfordringene og vektnedgangen stopper opp.

Det hender at vi får telefoner fra frustrerte kursdeltakere som ikke forstår hvorfor vekta står stille. Gamle vaner er som vi vet vonde og vende, og ofte henger vektstagnasjonen eller vektøkningen sammen med «gamle» vaner og livsstilsmønster. Her er noen av de vanligste årsakene til at fettforbrenningen stopper opp og vekta står stille.

De 7 vanligste årsakene til at vekta står stille når man slanker seg

Fettforbrenningshinder nr 1: Du får for lite nattesøvn

Får du kun mellom 4-5 timer nattesøvn går kroppen i stressmodus og produserer stresshormoner. Stresshormonene forteller fettcellene at de skal holde på fettet, og i verste fall lagre mer fett.  Mange av våre kunder kickstarter fettforbrenningen ved å innføre 7-8 timer nattesøvn. Man slanker seg altså ved rett og slett ved å legge inn mer søvn.

Fettforbrenningshinder nr 2: Du spiser for lite

Får du i deg for lite mat og du går og er sulten hele dagen skjer akkurat det samme som når kroppen din er stresset. Stresshormonene begynner å flyte rundt i kroppen din, og ber fettcellene dine lagre energi, altså fett.  Eller…så blir konsekvensen at når du har sultet deg lenge nok så «sprekker» du, og konsekvensen blir at du hiver innpå med usunn mat i for store mengder. Uansett hva du gjør så  stopper vektnedgangen opp.

Fettforbrenningshinder nr 3: Du nyter ikke livet nok 

Hormonene våre påvirkes også av de tingene i livet som gir mening og en god følelse. Oxytocin, dopamin og endorfiner er viktig for opplevelse av egen livskvalitet. Dette er kroppens «humør» hormoner og ved ubalanse i disse kan vi bli deprimerte, slitne og få mindre energi. Disse viktige  hormonene utskilles gjennom latter, velvære, nytelse og nærhet sammen med dem vi er glad i. Disse godstoffene er med på å bekjempe stresshormonene våre, som vi nå vet er en direkte årsak til at fettforbrenningen stopper opp. Det betyr med andre ord at du hver dag bør planlegge inn noe som medfører latter, glede, nytelse og fysisk nærhet til andre mennesker. Det å nyte livet mer påvirke vekten din positivt, blodtrykket  senkes og fettforbrenningen øker. Lag en NYT LIVET plan når du lager en kosthold og treningsplan, den er like viktig som de andre planene du lager!

Fettforbrenningshinder nr 4:  Du er ikke løsningsorientert når det gjelder trening

Mange av våre kunder sliter med å komme i gang med treninga. Dersom det en dag ikke blir tid til 1-2 timer til trening , så droppes treningen helt. For å lykkes med å få til regelmessig trening må man bli mer løsningsorientert! Man kan faktisk trene og se trenigsmuligheter overalt og isteden dele opp treningen ut over dagen, om man ikke har en hel time til rådighet. Gjør litt fysisk aktivitet på jobb, litt utendørs og litt hjemme. Knebøy eller andre beinøvelser kan man fint gjøre ved kjøkkenbenken mens man lager middag. Det samme med kondisjonstrening, dans en intervalltrening på stuegulvet eller ta trappa noen runder( har du 15 minutter?) Hvis man setter av 30 minutter hver dag vil det i løpet av en uke faktisk bli 3,5 time med trening.  Det finnes treningsmuligheter overalt, det gjelder å være løsningsorientert og se etter mulighetene istedenfor å fokusere på begrensingene.

Fettforbrenningshinder nr 5: Du har nedsatt insulinfølsomhet

Ikke alle trenger å ha diabetes 2 for å ha fått nedsatt insulinfølsomhet.  Hvis du har spist mer karbohydrater enn kroppen klarer å bruke opp gjennom mange år og du har vært for lite fysisk aktiv,  kan du ha utviklet nedsatt insulinfølsomhet via livsstilen din. Det betyr at alle som har nedsatt insulinfølsomhet tåler ulik mengde karbohydrater i det daglige kostholdet. Det betyr igjen at man ikke bare kan finne en diett som «alle andre» gjennomfører, siden din insulinfølsomhet kan være ulik den andre har. Det som funker for andre trenger med andre ord ikke funke for deg. Den enkelte må dermed finne ut hvor mye karbohydrater man tåler å  ha i kostholdet sitt, for at man ikke skal legge på seg. Det betyr at du må finne din unike kostholds nøkkel for å få fettforbrenningen i gang igjen.

Fettforbrenningshinder nr 6: Du dropper styrketreningen

Tren mer styrke! Muskler forbrenner mer energi enn fett gjør. Styrketrening øker ikke bare forbrenningen på kort sikt. Dersom du bygger mer muskler, vil også hvileforbrenningen din øke. Ved å vedlikeholde eller øke muskelmassen kan vi dermed også opprettholde eller øke hvileforbrenningen vår. Ekstra muskler vil med andre ord føre til at forbrenningen øker og du kan spise mer uten å legge på deg.

Fettforbrenningshinder nr 7: Prioriterer andres behov før seg selv 

Jeg har ikke tid til å trene eller jeg har ikke tid å lage mat er en godt brukt setning vi ofte hører. For å få til å gå ned i vekt må man faktisk også trene på å prioritere tid til seg selv. Dessverre er dette for mange nesten den vanskeligste delen. Man er så vant med å sette alle andres ve og vel før seg selv, og får problemer med samvittigheten hvis man sier nei til å stille opp for andre. Vel, for å få til endringer i egen helsestatus er det avgjørende at du setter deg selv inn i ukesplanen din. Du er viktig, og på sikt vil det bli mindre av tiden og omsorgen du kan gi til andre, hvis du blir utbrent eller syk. Ikke brenn lyset i begge endene. Tid til deg selv er en viktig prioritering nettopp for også å kunne være der for dem du bryr deg om.

Alle disse områdene lærer våre kursdeltakere mye om gjennom Freeliving metoden. 

Hvis du har lyst å vite mer om våre kurs i livsstilsendring og få mer informasjon om hva kurset går ut på, så kan du fylle inn kontaktskjema under:

Ja jeg vil vite mer om Freeliving metoden

[contact-form to=’helse@freeliving.no’ subject=’Har lest innlegget om 6 grunner til overvekt. Vil ha mer info’][contact-field label=’Navn’ type=’text’/][contact-field label=’Bostedskommune’ type=’text’/][contact-field label=’Epost’ type=’text’/][contact-field label=’Mobil’ type=’text’/][contact-field label=’Jeg vil gjerne bli kontaktet av en livsstilscoach helt gratis’ type=’radio’ required=’1′ options=’JA,Nei’/][/contact-form]

 

Meny