Mange liker varm eplekake med krem og her er et enkelt og kjempegodt alternativ. Denne desserten er fort gjort og lage, og smaker fantastisk godt! I tillegg er den uten sukker og gluten!
Ikke bare skjuler det glinsende og fargesprakende skallet til eplene et deilig og saftig fruktkjøtt, men de er også proppfulle av sunne næringsstoffer. Plyfenolene du finner i epleskallet kan motvirke sykdommer som ulcerøs kolitt, crohns sykdom og andre autoimmune sykdommer og ikke nok med det så kan blant annet kan epler bidra til å kutte ned på det dårlige kolesterolet (LDL) i blodet.
Hvorfor ikke lage Hanekam epler som en hyggelig dessert i påsken til dem du er glad i og som du vil glede litt ekstra!
Ingredienser
- 2 store røde epler
- litt olje
- 3 ss tagatesse
- 2,5 ss smeltet smør
- 2 ts. kanel
- 2 ss. glutenfri havregryn eller hakkede nøtter(pecan nøtter anbefales)
- 1 ts. kokosmasse eller kokosmel
- litt maldonsalt
- 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 200 °C
- Del eplene i halve båter og fjern kjernen, men behold skallet
- Kutt fine, dype og tynne snitt i eplene, men stopp før kniven når helt igjennom
- Sett eplene i et smurt, ildfast fast
- Miks tagatesse, kanel og smeltet smør og smør det på de halve eplene
- Ta aluminiumfolie over eplene. Bak eplene i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
- Fjern aluminiumfolie og bak eplene i ytterligere 10 minutter helt til eplene er gyldne. Avkjøles.
- Bland resten av ingrediensene i en skål og fordel massen på eplene
- Bak enda en gang eplene på 200 °C i ca. 5 minutter
- Slå på ovnens grillfunksjon og la eplene grille i ca. 2 minutter
- Server de varme eplene med krem eller eggedosis som er søtet med sukrin eller tagatesse.
Tips. Som søtning kan du selvfølgelig også velge honning, men da er dem ikke sukkerfri lengre. Når det er sagt er honning sunnere en sukker.
Vel bekomme! 🙂
Ønsker du hjelp til livsstilsendring og vektreduksjon etter påske? Da kan kanskje vi være det rette for deg. Trykk HER for mer informasjon om vårt kurs!