Glutenfri blomkålbunn som smaker GODT med 3 smaksvarianter.

Glutenfri blomkålbunn som smaker GODT med 3 smaksvarianter.

Kosthold

Er dette godt da??

Dette får vi ofte spørsmål om når vi sier at blomkål kan brukes i bunn til pizza. For at man skal få til å gjennomføre varige endringer i kostholdet må det smake godt det vi spiser og denne blomkålbunnen er faktisk overraskende god!

Blomkål  er egentlig ganske nøytral i smaken. Derfor kan blomkål godt brukes som bunn til pizza eller som en sandwich variant om man ønsker å redusere mengden med karbohydrater i kostholdet. I tillegger blomkål proppfull av næring og vi kan med fordel spise blomkål hver dag!

For å lage en god bunn av blomkål kan finnes det mange muligheter for å smaksette den og det er egentlig fantasien som setter grenser. Variasjonene du kan lage i smaker kan være i fyllet du har på toppen, eller krydderet og urtene du velger å bruke i selve bunnen. Det er bare å prøve seg frem!

Blomkålbunn

Ingredienser

  • 1 rå blomkålhode
  • 3 egg
  • 1 dl  cottagecheese
  • litt revet parmesan ( kan sløyfes)
  • 1-2 fedd hvitløk ( kan sløyfes)
  • litt salt og nykvernet pepper etter smak og behag

Du kan også ha friske urter  eller annen ost som smakssetter i denne røren!

Slik gjør du

Riv blomkålen i et raspejern eller bruk en kjøkkenmaskin for å få den småkornet. Bland i vispet egg og de andre ingrediensene.

Form 3-4 bunner som har frokosttallerken størrelser av røren. Stek bunnene i ca 30 minutter på 175 -180 grader. Ha deretter på ønsket fyll.

Topping variant 1.

Hermetisk tomat, skinke, oliven og ost og valgfritt krydder

Topping variant 2.

Brunet kyllingfilet, mozarella ost, champinjong, rød chili, paprika og ananas.

Topping variant 3.

Stekt bacon, rødløk, tomat, litt sennep, ost, litt purre og grønn salat.

Anne-Karin har begynt med livsstilsendring. De første fire ukene har allerede gitt resultater!

Ler mer HER eller trykk på bildet under for å lese om Anne-Karin

fine dama

 

 

Meny