Mange er glad i gulrotkake og her er en deilig kake for deg som ønsker å redusere mengden sukker og gluten. Nydelig som kos til helg!
Gulrotkake
Bunn
- 4 egg
- 10 dråper vaniljeessens
- 4-5 ss sukrin (gjerne Sukrin Gold)
- 2ss olivenolje
- ca 100 g finmalte nøtter (mandler eller hasselnøtter)
- 2 ts bakepulver
- 4-5 stk raspede gulrøtter
- 1-2 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
Skill plommene og eggehvitene. Pisk eggehvitene stive. Miks vaniljeessensen sammen med eggeplommene, olje og sukrin. Vend forsiktig i eggedosisen, malte nøtter og gulrøtter inn i den stivpiskede eggehviten.
Tips. Du kan bruke tagatesse isteden for sukrin som søtning i kaken og glasuren om du ønsker det.
Brukte 24 cm form, men du kan også fordele røren i små muffinsformer.
Kaken stekes i ovnen på varmluft på ca 180 grader, midt i ovnen.
Steketid: 30 min.
La kaken avkjøles før du har på fyll.
Fyll:
- 1/2 pk Tine Smøreost Naturell
- 250 g smør
- 3-4 ss rømme
- 2-3 ts presset sitron
- 10 dråper vaniljeessens
Søtning etter smak, bruk gjerne Tagatesse eller Sukrin
Ostemassen piskes hvitt.
Vel bekomme!
Er du opptatt av en sunn livsstil eller ønsker du å komme igang??
Om du ønsker informasjon om livsstilskurs hos Freeliving der man lærer mye om mat som er sukker og glutenfri kan du trykke HER
Ellen
Vet du ca kal på denne kaken?