Deilig gulrotkake, glutenfri og sukkerfri!

Deilig gulrotkake, glutenfri og sukkerfri!

Kosthold

Mange er glad i gulrotkake og her er en deilig kake for deg som ønsker å redusere mengden sukker og gluten. Nydelig som kos til helg!

Gulrotkake

Bunn

  • 4 egg
  • 10 dråper vaniljeessens
  • 4-5 ss sukrin (gjerne Sukrin Gold)
  • 2ss olivenolje
  • ca 100 g finmalte nøtter (mandler eller hasselnøtter)
  • 2 ts bakepulver
  • 4-5 stk raspede gulrøtter
  • 1-2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme

Skill plommene og eggehvitene. Pisk eggehvitene stive. Miks vaniljeessensen sammen med eggeplommene, olje og sukrin.  Vend forsiktig i eggedosisen, malte nøtter og gulrøtter inn i den stivpiskede eggehviten.

Tips. Du kan bruke tagatesse isteden for sukrin som søtning i kaken og glasuren om du ønsker det.

Brukte 24 cm form, men du kan også fordele røren i små muffinsformer.

Kaken stekes i ovnen på varmluft på ca 180 grader, midt i ovnen.

Steketid: 30 min.

La kaken avkjøles før du har på fyll.

Fyll:

  • 1/2 pk Tine Smøreost Naturell
  • 250 g smør
  • 3-4 ss rømme
  • 2-3 ts presset sitron
  • 10 dråper vaniljeessens

Søtning etter smak, bruk gjerne Tagatesse eller Sukrin

Ostemassen piskes hvitt.

Vel bekomme!

Er du opptatt av en sunn livsstil eller ønsker du å komme igang??

Om du ønsker informasjon om livsstilskurs hos Freeliving der man lærer mye om mat som er sukker og glutenfri kan du trykke HER sunt liv

Meny