Jeg ville ikke ta slankeoperasjon!

Jeg ville ikke ta slankeoperasjon!

Kundehistorier, Nyheter

I Hammerfest bor det ei stolt jente som har litt av en historie å dele med oss. Silje (31) stråler av livsglede og energi, men det har ikke alltid vært sånn. Veien hun selv har gått frem til dit hun er i dag, vil hun gjerne dele med oss.

Som mange andre, slet Silje i mange år med meget høy overvekt. I tillegg bekymret hun seg over fremtiden slik helsesituasjonen var. Alt var tungt! Fra det å kle på seg til å gå turer var en kraftanstrengelse på grunn av den høye vekten.

Kvalifisert for slankeoperasjon

Vendepunktet kom i 2011 ved et besøk hos legen da hun var der for en vond hals. Legen sa rett ut at hun var for tung og at hun kvalifiserte for en slankeoperasjon. For Silje var dette et sjokk og ikke minst veldig vondt å høre.

«Jeg ville antakelig ikke innse hvor ille det var. Jeg hadde bare små speil hjemme som gikk fra halsen og opp. Jeg gikk mye i svarte klær, og prøvde generelt å ikke skille meg ut», forteller Silje.

Jeg hadde lav selvfølelse og likte ikke meg selv og ville helst ikke at noen skulle legge merke til meg. Jeg skjulte hvor vondt jeg hadde det gjennom et stort smil og mye tøys og tull. Så det var nok ingen som mistenkte hvordan jeg egentlig hadde det.

«I dag smiler jeg helt ekte, fra innerst til ytterst», ler Silje. «Og ikke minst er jeg stolt over meg selv og den jeg er. Jeg er meg selv fullt og helt!»

Snuoperasjonen

Silje slik hun var før snuoperasjonen

Silje følte ikke at slankeoperasjon var noe for henne da legen gav henne dette tilbudet. Hun ville derfor greie dette på en sunn og naturlig måte.

«Det handler jo ikke bare om å bli slankere», forteller Silje ettertenksomt.

Jeg måtte etablere andre helsevaner enn de jeg hadde på det daværende tidspunktet. En slankeoperasjon ville ikke endret noe på vanene mine! Og uten å skape bedre vaner ville ikke helsa bli bedre på lang sikt. Jeg måtte altså begynne med å se grundig på hverdagsvanene mine.

Jeg ville bort fra jo-jo slanking og slankehysteri og ville ikke tilbake på den karusellen igjen. Til syvende og sist handler det ikke om kun å endre på kaloriinntak og trene en kortere periode, det handler om å tenke annerledes og langsiktig slik at jeg kunne få varige endringer.

Jeg begynte først på egenhånd, og fikk informasjon gjennom ulike nettsider. Her leste jeg meg opp innen kost og trening, men jeg forstod at jeg trengte enda mer hjelp siden det var ulik kvalitet på det jeg fant på nettet.

Jeg begynte derfor på Freeliving-kurs som skulle starte i Hammerfest. Her måtte jeg jobbe enormt mye med hodet mitt og lære meg å tenke annerledes om meg selv. Jeg lærte mye om mine egne valg, og at det var jeg som til slutt avgjorde om jeg ville lykkes eller ikke med vektreduksjonen.

Freeliving er et konsept som tilbyr livsstilskurs og helsereiser. Og jeg har deltatt på både kurs og treningsferie med dem. Freeliving fokuserer ikke bare på å gå ned i vekt, men også på hvordan få hodet med på endringene jeg gjør. «Det er nesten det viktigste», forteller Silje!

Det var tøft og jeg ville mange ganger gi opp

Silje har jobbet målrettet med trening og kostholdet for å få resultater

Jeg innrømmer at i løpet av året jeg gikk på kurs var det mange ganger tøft, og jeg hadde mange harde kamper med meg selv underveis. Noen ganger ville jeg bare gi opp. Heldigvis gjorde jeg ikke det! Med støtte fra en flott kursgruppe holdt jeg motet oppe.

En av de positive tingene med Freeliving er at det ikke er noen pulverkur eller ekstrem diett. Kursledere hjalp meg med å tilpasse kostholdet slik at det passet inn i min hverdag. Gode kost og treningsplaner var  flotte hjelpemidler, men kunnskapen om hvordan jeg kan påvirke min egen hverdagsmotivasjon var avgjørende.

For meg var det godt å få oppfølging gjennom et helt år med Freeliving. Dette gjorde at jeg kunne bruke god tid på endringene mine.

Skritt for skritt! Tålmodighet og langsiktig tenkning er med andre ord viktige suksessformler som vi lærte på kurset. Dette fungerte for meg!

Silje gikk ned 35 kilo

Silje er oppriktig glad for at hun valgte bort slankeoperasjon

I dag er Silje 35 kilo lettere, og er glad i livet og kroppen sin. Det er utrolig deilig å ha overskudd, kunne være aktiv, kjøpe nye klær og trives med kroppen min.

Siden jeg tror på, og kan stå for konseptet til Freeliving, fikk jeg lyst å hjelpe andre. I 2016 tok jeg utdanning og ble etterhvert livsstilscoach hos Freeliving i Hammerfest.

Nå er jeg livsstilsveileder på et kurs der det deltar 13 flotte kvinner. Det er utrolig inspirerende og se at vekten går ned hos deltakerne, og at de tar bedre helsevalg i hverdagen sin. Vi er blitt en sammenspleiset gjeng og har det fint sammen.  Vi trener, er ute i naturen og lager mat sammen. I tillegg deler vi erfaringer og støtter hverandre. Det er så utrolig moro å kunne hjelpe og inspirere andre til å ta bedre vare på seg selv, siden jeg vet at det er mulig.

Hvem passer Freeliving for?

Silje liker å lage mat. Her viser hun frem gode bakevarer som både er sunne og gode på smak

«Freeliving passer spesielt godt for dem som har forsøkt mange ulike kurer og dietter tidligere uten å lykkes», forteller Silje. Jo-jo slankere er svært velkommen på våre kurs. På kurset får du oppfølging et helt år, og deltar sammen med andre i samme situasjon som deg selv.

Du skal skritt for skritt gjøre endringer i forhold til egne vaner ved hjelp av kostplaner og treningsprogram utviklet av profesjonelle som setter seg inn i din helsesituasjon.

«Ikke nøl med å kontakte Freeliving om du er en av de som har mange mislykkede slankeforsøk bak deg», sier Silje.

Freeliving gir god veiledning over tid, og tilpasser kost og trening slik at du skal mestre dette i din hverdag.

Om jeg skal gi ett råd er det å prioritere kursmøtene! På møtene lærer du mye og får mye inspirasjon.

«I tillegg bør du møte med et åpent sinn. Legg bak deg det du har av dårlige erfaringer fra før og sats på deg selv. Det er mulig og du kan nå målene dine», smiler Silje.

Hvis du vil bli kontaktet og få mer informasjon om Freeliving kan du fylle inn kontaktskjemaet under.

Kontaktskjema

Interessert i mer info om våre kurs og hva som passer for deg?

Vi takker Silje for at hun vil dele sin historie med oss, og ønsker henne lykke til videre.

Silje har en egen blogg som du kan følge her, hun har også en facebookside der hun deler inspirasjon og tips her

Meny