Bilringen rundt magen, hvor farlig er den egentlig?

Bilringen rundt magen, hvor farlig er den egentlig?

Nyheter

Det farligste fettet du har er magefettet. Men hvorfor det egentlig?

viceralt fat

Bukfett, eller visceralt fett som det også kalles, er det fetter som omgir de indre organer i bukhulen. Formålet med visceralt fett er beskyttelse og isolasjon av indre organer samt å være energilager. Menn har gjennomsnittlig mer visceralt fett enn kvinner. Men mange har for mye bukfett og dette kan være et signal på ubalanse i kroppen.

Tynne kan være «feit»  innvendig og stå i fare for å utvikle en rekke sykdommer. En relativt slank person ha en relativt stor mengde visceralt fett, mens en overvektig person kan ha en mindre mengde av det samme fettet.  I en forskningsstudie, publisert i Journal of the American Society of Neuphrology , konkluderer forskerne med at selv en moderat økning av magefett, hos folk som generelt sett ikke er særlig overvektige, kan gi økt risiko for livsstilsrelaterte lidelser.

Slik skader magefettet 

Når du får mer av det usunne fettet i blodet, påvirker det blodårene slik at du lettere får åreforkalkning og økt risiko for hjerte/karsykdommer.

I tillegg reduseres effekten av insulinet, man utvikler insulinresistens. Det øker blodsukkeret, noe som gir høyere risiko for hjerteinfarkt, nyresvikt og hjerneslag.  Bukfettet påvirker også blodtrykket indirekte. Det kan på sikt gi åreforkalkninger, med økt risiko for blodpropper, hjerneblødning og -slag. Det kan også føre til hjerteproblemer, som angina og hjerteinfarkt.

Hva er viktig og tenke på?

Vi i Freeliving  møter mange som ikke er spesielt overvektige, men allikevel har for mye bukfett. Dette er urovekkende. De kan ha tynne lår, men er veldig rund over beltespenna. Det  det viktig å tenke på få startet med livsstilsendring og få inn gode og sunne vaner om man har mye magefett. Spesielt folk som stresser mye i egen hverdag viser tendenser til for mye magefett. De prioriterer andre før seg selv, og er slitne, har vondt i nakke på grunn av spent muskulatur, de har migrene og er frustrerte og sliter med å ivareta seg selv. Selv om de ikke er overvektige, har de liten energi og overskudd og bekymrer seg mye. Å begynne å stresse ned, prioritere helsa gjennom mer fysisk aktivitet og sunn mat vil være viktig for å få energien og selvbilde tilbake og da kan et kurs i livsstilsendring være løsningen.

Ta opp kampen mot magefettet!

imagesPå våre livsstilskurs har vi et fokus på å fjerne det skadelige magefettet fordi vi vet hvor viktig det er for livskvaliteten, selvbildet og helsen vår. Du skal bli smalere over magen og midjen, og sterkere fysisk. På kurs hos oss skal du ikke stresse deg frem, men få etablert et solid fundament i egen helse og livsstil. !På våre kurs får du får kosthold og treningsprogram som nettopp hjelper deg å fjerne magefettet, men så mye mer i tillegg. Du lærer styrketrening som gjør kroppen din sterkere og mer smidig, du lærer stressmestrings metoder og du får nyttig kunnskap om hvordan du kan etablere et sunt og helsefremmende kosthold. Du kan lese mer om kurset vårt her: https://freeliving.no/hva-er-freeliving/

Bekymrer du deg over livvidden din og vil gjøre noe med det? For mer informasjon fyll inn kontaktskjema under. Da vil du kontaktes av en av våre ernæringsfysiologer for mer informasjon om kursene våre og hva vi kan gjøre for deg.

Les mer om andre som har greid det her: https://freeliving.no/kurs-livsstilsendring/camillaforogetter/

 

Fyll inn her

[contact-form to=’helse@freeliving.no’ subject=’kamp mot bukfettet’][contact-field label=’Navn/Etternavn’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’Epost’ type=’text’/][contact-field label=’Bostedskommune’ type=’text’/][/contact-form]

 

 

Meny