Bli sunnere i ferien del 1

Bli sunnere i ferien del 1

Når er hverdag, jobb og skole er det for mange vanskelig å få til gode trenigsrutiner. Årsaken for yrkesaktive er ofte tidspress og stress og for lite timer i døgnet. Mange av våre deltakere som går på Freeliving livsstilskurs tar frem liten tid og stress som en av de viktigste årsakene til at det er vanskelig å endre livsstil.

Ferien er en ypperlig mulighet for å ta tak i helsevanene våre siden vi da har mye mere tid tilgjengelig. Når man har hele dagen fri er det mye enklere å få til 30-40 minutter trening enn når man kun har 2-3 timer i et døgn.

Å bruke ferien til å skape noen gode trenings rutiner kan gjøre at det blir enklere å fortsette de gode vanene til høsten, nettopp fordi du sliper tidspresset.

blomsterEn ny og energigivende morgen rutine

En sunn og god vane er å starte dagen med et sunt måltid og en treningsøkt. I ferien skal man ikke på jobb eller skole så her  ligger det en stor mulighet i å starte dagen på en positiv måte som er bra for livskvaliteten.

Det er både lettere og betydelig morsommere å trene mens det er lyst og varmt ute, og de lyse morgentimene er som skapt for trening. I tillegg til at du kommer deg tidlig opp og kan trene mens det fortsatt er stille og lite mennesker og da får du en rekke fysiske og mentale fordeler ved å trene om morgenen.

 Sunn frokost er en bra start på dagen

En sunn og næringsrik frokost rett etter treningen er et must. Det fine med sommerferien er at det er mye frisk frukt og grønt tilgjengelig og at du har god tid til å virkelig nyte måltidet. Du trenger ikke stresse for å rekke jobb eller skole.Dette er bra for fordøyelsen og gjør at du tar opp næringen fra det du spiser mye bedre.

Forslag på en sunn og næringsrik frokost

 • frokost 1

  1 glass vann med sitron

 • 1/2 grapefrukt
 • 1 kopp bringebær eller blåbær
 • 1 knekkebrød eller 1 skive grovt brød
 • 1 kokt, stekt egg eller en omelett
 • en neve grønn salat, tomater, agurk eller det du måtte ønske å tilsette en frisk salat
 • 1 kopp Kaffe eller te

 

En treningsøkt på morgenen kan gjøres på mellom 30-60 minutter alt etter hva du skal gjøre. Det fine er at du resten av dagen nyter godt av den. Her en noen av fordelene du får gjennom en morgenøkt

Fordelene med morgentrening

 1. Trening utløser mengder av endorfiner i hjernen, nerve- og mage-tarmsystemet. Endorfiner kalles også for naturlige lykkepiller, og «tar du dem» allerede om morgenen får humøret ditt en positiv boost som kan vare resten av dagen.
 2. Morgentrening påvirker blodtrykket positivt. Riktignok er ikke forskerne sikre på hvorfor det er slik, men det har vist seg at trening om morgenen kan redusere blodtrykket med ca. ti prosent resten av dagen, og hele 25 prosent om natten.
 3. Morgentrening før frokost kan faktisk øke fettforbrenningen din resten av dagen.
 4. Resten av dagen kan du sole deg, slappe av med god samvittighet. Det betyr at du får god restitusjon etter treningsøkten som er viktig for å få en god trenings effekt.

Forslag på morgentrening

Morgentrening kan gjøres utendørs også med en venn.

Morgentrening kan gjøres utendørs også med en venn.

 • Gå en tur i 30 minutter
 • Gjør styrkeøvelser
 • Gjennomfør en yogaøkt
 • Løp en intervalløkt på 20 minutter
 • Gjør en tabataøkt som er en kombinasjon av styrke og kondisjon

Linker til treningsinspirasjon

Direktoratet for helse har utarbeidet forslag på øvelser du kan sette sammen i ditt styrkeprogram. Disse finner du HER

Video med forslag på morgenyoga finner du HER ,Et morsomt tabataprogram finner du HER

Informasjon om intervalltrening finner du HER

Irene lyktes med livsstilsendring på en sunn og naturlig måte. Trykk på bildet under og les mer om Irene og hennes vei til målet sitt!

Irenes historie

 

 

Meny