To år etter Freeliving kurs – Jeg har det rett og slett mye bedre!

To år etter Freeliving kurs – Jeg har det rett og slett mye bedre!

Vektreduksjon

To år etter livsstilsendringskurs: – Jeg har det rett og slett bare bedre! 

Det er to år siden Irene Pettersen (32) startet på livsstilsendringskurs og fortsatt jobber hun aktivt med verktøyene hun lærte. I dag er det utskeielsene som er unntaket.  

mms_img913472066

Irene er en vakker brud!

 

– Det er selvsagt ikke bare solskinn når man skal legge om livsstilen, og nå som det har gått snart to år siden jeg startet endringen, hender det at jeg i perioder faller tilbake til gamle «synder» med dårlig mat og godteri. Den store forskjellen fra tidligere er at jeg nå har de riktige verktøyene til å hente meg inn, og gjøre de riktige grepene for å komme på rett spor igjen. Og periodene med dårlige vaner er nå unntaket i stedet for regelen, som det var tidligere,-forteller Irene.

Flere gevinster

Da Irene startet på veien mot å endre livsstil var motivasjonen å komme seg inn i drømmekjolen. Hun skulle gifte seg ett år senere. Etter hvert gled fokuset mer og mer over i den helsemessige gevinsten også.

For å holde oppe motivasjonen var hun med på alle møtene med Freeliving-coach Ane Kvammen Masvik i Alta.

– Motivasjonen var først og fremst noe så overfladisk at jeg skulle gifte meg litt over ett år senere. I tillegg begynte jeg å tenke på det helsemessige. I nær familie har vi diabetes type 2 og høyt kolesterol, og jeg ønsket ikke å bli en av dem. Jeg synes det var veldig positivt med ukentlige møter, både med tanke på undervisning og trening, hvor vi ble utfordret på treningsformer vi kanskje ikke kjente så godt til fra før. Dessuten føltes det godt å ha en som «holdt oss i øra», – forteller 32-åringen med et smil.

Støttende partner  

Det skal også nevnes at Irene ett år senere stod brud og så fantastisk ut. Ektemannen måtte også gå ned noen størrelser da han skulle kjøpe seg ny dress. Irenes livsstilsendring gav nemlig ringvirkninger og støtten hun fikk fra sine nærmeste var viktig for at hun skulle lykkes.

– Jeg var så heldig at jeg har en mann som støttet opplegget og fulgte samme kostholdsplaner som meg. Dette bidro til at jeg møtte svært få utfordringer underveis. Jeg har hørt om andre deltakere hvis familie hadde et helt annet kosthold, og det er ikke vanskelig å se for seg at det da etterhvert blir utfordrende. Støtte hjemmefra er utrolig viktig for å lykkes, mener Irene.

irene

Mer energi i hverdagen  

Alta-dama er fortsatt aktiv fotballspiller og har voktet buret i førstedivisjon flere sesonger. Gjennom satsningen har hun vært vant til å trene mye og er naturlig nok glad i å konkurrere. Irene gikk ned 29 kg i løpet av sitt år med Freeliving-kurs, og en ting er sikkert: Hun har gjort en varig livsstilsendring og nå har hun det bedre med seg selv.

– Det som er annerledes i hverdagen min nå er at jeg har mer energi; det er lettere å trene og for meg som keeper er det selvsagt en stor fordel at jeg er lettere i kroppen. Det føles selvfølgelig også veldig godt å være en slankere versjon av meg selv. Jeg har det rett og slett bare bedre, poengterer Irene til slutt.

Ønsker du livsstilsendring, fyll inn skjema under

[contact-form to=’helse@freeliving.no’ subject=’Irene’][contact-field label=’Navn’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’Epostadresse’ type=’text’/][contact-field label=’Bostedskommune’ type=’text’/][contact-field label=’Hvorfor ønsker du livsstilsendring?’ type=’textarea’/][/contact-form]
Meny