Anette fra Brønnøysund fikk mer guts i hverdagen

annette lange

Anette er 18 kilo letter og blitt mentalt sterk!

Anette lange fra Brønnøysund har gått ned 18 kilo i vekt. Men det er ikke det viktigste  selv om det var vekten som i utgangspunktet var årsaken til at hun meldte seg på Freelivingkurset  på Brygga Helsehus.

Tonje Høyland som er en av Freelivingcoachene på Brygga helsehus, er tydelig stolt over Anette. Hun roser Anette og er imponert over det hun har fått til det siste året. «Det har vært så artig å følge henne. Det hun har prestert er bare å ta av seg hatten for! Nå er hun fysisk aktiv og utfordrer seg selv til å gjøre gode valg for seg selv. Hun er blitt skikkelig tøff og jeg tror hun kan nå de målene hun setter seg fremover!» forteller Tonje

Mange sliter med selvfølelsen, Anette var intet unntak

Før Anette startet på Freelivngkurs var hun ofte misfornøyd med seg selv. Hun hadde gått rundt i flere år og kjent seg i dårlig form med vond rygg og vonde knær. Hadde dårlig selvbilde etter år med graviditeter som gjorde at det la seg flere og flere overflødige kilo på kroppen. Energien var på bånn.

Hun var sliten hele tiden, og hadde ikke overskudd til mer enn det mest nødvendige. I en hektisk hverdag med tre barn som nå er 10, 8 og 3 år, har hun nok å henge fingrene i med. Hun føler seg heldig som har fått skattene sine, og at hun nå har mer energi og overskudd til barna.

Anette hadde tidligere forsøkt flere slankekurer, uten at dette hadde hjulpet henne. Hun leste om Freelivingmetoden i en artikkel i Brønnøysund avis. Mens hun leste, kjente hun at dette pirret nyskjerrigheten hennes. Kunne dette være noe?

tonje og katarina

Fra artikkel i Brønnøysund avis. Her er Anette sammen med Tonje og Katarina

Tok steget og kontaktet Freeliving Coachene på Brygga helsehus

Anette tok kontakt med coachene Tonje og Katarina på Brygga Helsehus, og fikk et intervju hos dem, hvor de sammen fant ut at var hun kvalifisert for å delta på kurset.  Det har vært en helt fantastisk reise!

Det var mye nytt å sette seg inn i forteller Anette, men de fikk god oppfølging hele veien. Prosessen har gått over all forventning. Opp- og nedturer har det vært, men når nedturene kom, var det ekstra godt å ha gruppa si og Tonje Høyland og Katarina Strand som var der å støttet henne.

Gruppa hun deltok sammen med er gull verd, den dag i dag. De støtter, oppmuntrer og pusher hverandre og er blitt en sammen spleiset gjeng, som møtes så ofte de kan.

Anette syns at hun lærte mange gøyale treningsformer, som hun aldri hadde kommet på å prøve om det ikke var deltaker på kurset. I dag våger hun mye mer. Det har åpnet seg en ny verden for henne. «Jeg er blitt mye tryggere på meg selv. Selvtilliten er steget mange hakk. Jeg går nå med rak rygg og høres i forsamlinger, mot tidligere være den som gjemte meg og ikke sa så mye».

Har vunnet over dørstokkmila

jeg vinnerPå spørsmål om hvordan hun opplever dørstokkmila i dag, forteller Anette at det går mye lettere, men at den fremdeles er tilstede. Hun har en intern konkurranse med seg selv som trigger henne av gårde.

Anette føler at hun har funnet sitt fristed gjennom trening. Da er hun bare Anette. Ingen tanker som surrer rundt, kun fokus og den gode følelsen med å ta seg ut og ivareta fysikken. Endorfinene flyter rundt i kroppen og gir henne godfølelsen. Der får hun avkobling og henter nødvendig energi.

«Jeg er blitt glad i å bruke kroppen og kjenne at den fungerer og spiller på lag med meg. Jeg har ingen smerter»  lengre smiler Anette. Tidligere unngikk hun alle former for bevegelse som førte til høy puls. Det var liksom litt skummelt.  I dag er det gøy!

Katarina som er ernæringsfysiolog har bidratt med mye nyttig hjelp til kostholdet. Kostholdet er helt endret og det er blitt helt naturlig for Anette og velge sunn mat. » Jeg føler velbehag når jeg spiser og savner ikke alle tingene jeg var så glad i tidligere. Det er nyttig å lære mer om kosthold»

pi«Mentaltreningen var nok den som gjorde det største utslaget for meg,forteller Anette». Den var avgjørende. Endringen i hodet måtte på plass før resten kunne følge med. Har aldri tidligere tenkt på dette. Med å bli sterkere mentalt gjorde at hun stod bedre rustet for å jobbe med seg selv.  Selvtilliten jeg har i dag kommer derfra. Uten den mentale treningen spørs det hvordan det hadde gått, sier Anette omtenksomt.

Det har vært et veldig lærerikt år. Mest av alt er hun overrasket over alt hun får til i dag.   «Jeg tenker ofte – «Jøss-dette fikk jeg jo til!» smiler Anette!

Stor pågang og ventelister på Freelivingkursene

bryggaKatarina og Tonje starter nytt kurs i Brønnøysund på Brygga helsehus! Det kurset som starter i januar er allerede fullt! Pågangen har vært stor.

På grunn av interessen lokalt starter de derfor et nytt kurs i februar for dem som ønsker å melde sin interesse.

Men de som vil begynne må være motivert til å jobbe helhetlig med egen livsstil, for året med oss fordrer at du tar tak i egne treningsvaner og kosthold. Det blir mye mental trening forteller Katarina og Tonje! Hos oss kan du ikke forvente pulverkur. Du skal få til en naturlig og sunn livsstilsendring!

Anette vil anbefale andre kurset

Anette anbefaler virkelig dette kurset og sier «Er du interessert i å få en bedre livsstil, til å få kroppen til å fungere  eller gå ned i vekt–gjør det, du vil ikke angre. Dette passer for alle som ønsker å ta tak i egen helsesituasjon, om det er overvekt, vondter her eller der, eller andre utfordringer i livet som gjør at du føler deg uten gnist og glød». Anette er iallefall kjempeglad for å ha tatt steget og gjennomført.

Anette avslutter med å si at hun er så glade for at de to fantastiske helsecoachene til Freelving. Katarina og Tonje var der å støttet meg og de andre på kurset igjennom hele året. Det er rette personer i rett jobb!

Vi takker Anette for at hun ville dele sin historie med oss, og kanskje kan hun bli en inspirasjonskilde for andre som tror de ikke kan få det til. Vi i Freeliving ønsker Anette lykke til videre!

Ønsker du å starte på kurs med Freeliving? Nye kurs starter over hele Norge i februar.

Fyll inn kontaktskjema og fortell oss hvor du bor så vil du kontaktes for mer informasjon om vårt livsstilsprogram.

Kontaktskjema

 

Legg inn en kommentar

Meny