Anne-Karin fra Sortland har akkurat begynt på livsstilskurs med Freeliving

I desember 2015 kontaktet Anne-Karin Steffensen (50 år)oss. Hun ønsket hjelp til å endre livsstil og gå ned i vekt. Hun vurderte slankeoperasjon men syns det er et drastisk skritt, og vil gi seg selv et forsøk til før hun går til det skrittet.

Derfor falt valget til Anne-Karin på Freelivng metoden. Hun vil ha en sunn og naturlig livsstilsendring over tid uten pulver eller telling av kalorier.

Vårt første møte med Anne-Karin

Freelivingcoach Lisbeth Antonsen forklarer Anne-Karin hva som vil skje det neste året!

For at vi skal få dannet oss et godt helhetsbilde av Anne-Karin, hennes fysiske status og mål for å endre livsstil, inviterte vi henne til et personlig møte med oss. Et Freelivingkurs har totalt 32 møter på et år, og noen av disse er en til en. Ingen mennesker er like, og alle har ulike ting de vil ta tak i og derfor er det viktig med et personlig møte der vi får kunnskap om vår klient for å tilpasse programmet slik at man får en best mulig start.

Hva skjer på første møte med oss?

På det første ønsker vi mer informasjon om Anne-Karin. Hvordan kostholdsrutiner har hun, hva er status når det gjelder trening, har hun noen fysiske begresninger osv. I tillegg gjør vi en kroppsanalyse  av henne og gjennomfører en fysisk test. Kroppsanalysen gjøres på en tanitavekt der vi får målt hennes kroppsammensetning. Den fysiske testen er er rekke fysiske øvelser innen styrke og kondisjon. I tillegg skal vi få de målene Anne-Karin ønsker å oppnå dette året.

Anne-Karin er tøff, og har sagt ja til at vi skal få følge hennes i hennes prosess til en sunnere livsstil gjennom hele det året som kommer.

Anne-Karin vil gi oss den usminkede versjonen

Det blir tatt mål av hele kroppen. Her skal vi vite hva vi skal jobbe ut fra.

Målet til oss og Anne-Karin er at den virkelige historien bak det å endre livsstil skal få komme frem i lyset. Den helt usminka versjonen, med opp og nedturer, seirer og tilbakefall!

Anne-Karin har prøvd veldig mye før og vet at det er vanskelig. Det glansbildet som serverer rundt livsstil og vektreduksjon i media stemmer ofte ikke helt og mye kan virke lettere enn det egentlig er.

Anne-Karin har innsett at nå må dette gjøres på den harde måten! Sunn mat, mer trening og nye prioriteringer gjennom et helt år. Dette har Anne-Karin bestemt seg for å gjøre sammen med oss i Freeliving.

Status til Anne-Karin 5. februar 2016

anne karin nyVekt: 106,2 kg

Fettprosent: 43,6%

Muskelmasse: 56,9%

Metabolsk alder; 65 år

BMI: 35 (alvorlig fedme)

Anne-Karin skal ned 35-40 kilo i vekt. Det er ganske mye. Men hun er optimistisk og er har bestemt seg for å jobbe hardt med seg selv for å oppnå målene sine.

 

Hun sliter med spenninger i nakke og rygg og føler hun har fått dårligere balanse i kroppen. I tillegg føler hun seg ofte sliten og har generelt for lite energi i hverdagen. En av grunnene er at hun plages med usammenhengende nattesøvn. Dette håper hun også vil bli bedre. Anne-Karin har mye viktig ansvar i jobben sin som sykepleier og er stresset og bekymrer seg generelt mye.

Først og fremst har Anne- Karin tatt kontakt med oss i Freeliving fordi hun bekymret seg over helsen sin og ville gå ned i vekt. Anne Karin har 2 barn som er voksne. Har et barnebarn. Jobber som sykepleier og har jobbet innenfor omsorg i snart 23 år.

Det er tydelig at Anne -Karin har tenkt godt igjennom sitt valg om å endre livsstil, og at det ikke er en impulsiv handling fra hennes side. Det er flere ting hun ønsker å ta tak i vedrørende egen livsstil. Derfor inviterte vi henne til et møte der vi sammen skal gå igjennom noe av det hun skal fokusere på dette året.

I vår samtale med Anne-Karin fremkommer det at hun er svært ansvarsfull, og stiller opp så langt hun kan både i jobb og i fritid for dem rundt seg. Hun er et typisk ja menneske, som har andres velbefinnende i fokus. Men for at hun skal forebygge mot livsstilsrelaterte sykdommer å gå ned i vekt, vil det viktig at hun også prioriterer seg selv fremover.

Anne-Karin forteller:

Jeg kjøpte meg en kajakk for noen år siden. Gleden over å være i nesten ett med naturen når en var ute å padlet var til stor glede for meg. Nå er jeg noe usikker på om jeg får rompa ned i kajakken.

Skyting er også en interesse som jeg utøver hele året. Har tatt instruktørkursene og brenner for idretten. Har som mål å delta på NNM og LS som er høyde punkter innenfor skytesporten.

Jeg har prøvd å gå ned i vekt i mange år. Kan si de siste 30 år for å være nøyaktig. Har prøvd det meste. Har gått ned noen kilo på hvert kurs. Når de 8-10 ukene var over så skulle en greie overgangen fra å være en del av et felleskap som hadde samme mål til å være alene. Kiloene kommer tilbake og noen til. En prøver en ny slankekur.  Ny kilo forsvinner og kommer tilbake og noen til. Og stolen blir være og være å komme seg opp av.

Det jeg ønsker å oppnå dette året er å bli lettere, få mer energi, lære mer om trening og mestre hverdagen på en annen måte enn nå.

Freevilling går over ett år. Dette tror jeg kan gi meg muligheten til å etablere gode vaner innenfor ernæring, trening og avspenning. Kanskje jeg kunne få sove en hel natt.  

Det jeg er mest spent på er opplegget. Jeg skal begynne på et nytt kapittel i livet mitt. Hvordan skal dette gå. Viljen er der. Viljen til å endre hverdagen er der. Nå gleder jeg meg til å begynne. Jeg vet at dette vil bli tungt. Tårer vil komme både av frustrasjon og av glede. Tunge stunder vil der også være. Nye vaner skal byttes ut med kjente og trygge vaner. 

Anne-Karin

oss treVår vurdering

Vi gleder oss og er spent på året sammen med Anne-Karin.  Hun har ganske mye hun må ta tak i både når det gjelder kostholdet og når det kommer til fysisk aktivitet. Anne-Karin er helt tydelig ei dame som stiller opp for mange rundt seg og setter seg selv ofte sist og derfor vil også en av hennes oppgaver fremover bli å prioritere seg selv mer og bli bedre på grensesetting. Hun må rydde tid til både trening, et sunt kosthold og hvile.

Følg med videre

Neste status om Anne-Karin kommer på tirsdag. Da skal dere få lese om den fysiske testen vi har gjennomført sammen med Anne-Karin og hvilke treningsmål hun har satt seg fremover! Følg med!

Har du lyst å få hjelp gjennom Freelivingmetoden? Det starter kurs mange steder i Norge etter påske. Fyll inn kontaktskjema under så kan kanskje du også få hjelp.

Kontaktskjema

1 kommentar. Legg igjen ny

Legg inn en kommentar

Meny