Ektepar fra Bø satset på helsen sammen

Ektepar fra Bø satset på helsen sammen

I Bø i Vesterålen tok Liss og Jack Nikolaisen en viktig avgjørelse sammen i 2016. Begge hadde ulike utfordringer med helsen sin, begge var overvektig og de var lite aktive i hverdagen.  Det var på høy tid at begge tok grep og tok bedre vare på helsen sin.

Randi Hanssen som er daglig leder for Bø Puls, er også kursleder for Freelivingkursene i kommunen. Hun ble kontaktet av Liss som ønsket å delta på kurs i 2016. Ikke nok med det, så ønsket hun å ha mannen sin, Jack med seg.

Etter å ha snakket litt sammen var avgjørelsen tatt og ekteparet bestemte seg for å satse på helsa sammen.

Verken Liss eller Jack var motivert for pulver eller ekstrem diett, men ville forandre helsevanene ved å spise mer næringsrikt og bli mer aktiv i hverdagen.

Jack hadde i tillegg høyt blodtrykk og dette var det viktig for han å gjøre noe med. De ville derfor gjøre dette skikkelig. Derfor falt valget på Freeliving livsstilskurs som tilbys fra det lokale treningssentret Bø Puls.

Både varigheten og det at konseptet var så grundig var viktig for dem. På kurset skulle de få opplæring i kosthold, være med på ulik trening og ikke minst introdusert for metoder som kunne bidra til vedlikehold av motivasjon. Målet var å gjøre varige endringer i egen livsstil!

Støtter hverandre når det røyner på

14444835_630238960470325_608514677637821099_oDa Liss og Jack startet var de begge klar over at de hadde en krevende prosess fremfor seg, så da var det ekstra godt å være sammen om det. Det gjør det lettere i forhold til planlegging av måltider hjemme, og ikke minst har vi et felles mål og støtte av hverandre underveis.

Vi pusher hverandre på en god måte. Hvis den ene er litt umotivert, er den andre rask med å hente motivasjon og på den måten gjør de hverandre gode. I tillegg så spiser vi sammen og vi er enige om at måltidene skal smake godt og samtidig være sunne.

Nå har begge et solid vekttap og mer overskudd

16465896_10154926584557440_240782672_oKostholdsendringene har bidratt til at begge i dag har et solid vekttap og mye mer energi til trening og fysisk aktivitet.  Overskudd til å trene er viktig og her spiller kostholdet inn.

Spesielt merker Jack mindre smerter i kroppen etter kostholdsendringene, og dette har ført til at han klarer å gjennomføre mange treningsøkter og ikke minst få regelmessige treningsvaner.

I løpet av kurset har Jack redusert inntak av blodtrykksmedisiner og smertene i kroppen er så og si borte.

Liss har fått mer overskudd, har fått mer kunnskap om mat og og føler at hverdagen totalt sett er mye lettere.

I Bø er det en meget vakker og variert natur. Liss og Jack bruker mye tid sammen i naturen og er glad overskuddet til naturopplevelser er tilstede nå. Lange fjellturer liker ekteparet spesielt godt.

Liss utfordret Jack til å prøve noe nytt

Som vi vet må man av og til utfordre komfortsonen og dette har Jack også prøvd, takket være Liss.  Hun pushet Jack til å prøve spinning noe han ikke var så motivert for å prøve til å begynne med.

I starten var han meget skeptisk og trodde slettes ikke at det var noe for han, men så feil kan man altså ta. Spinning er i dag blitt hans nye favoritt trening.

Det å ta ei skikkelig økt på spinningsykkelen er godt for både kropp og topp!

Godt samhold på kurset

Randi Hanssen syns det er positivt at det ble med et ektepar på kursgruppa og hun forteller at sammen har Jack og Liss som par har bidratt mye i gruppa.

Det har vært skikkelig flott og inspirerende å være kursleder for Jack og Liss, men også de andre deltakerne som har deltatt. Det har vært en fantastisk gjeng å jobbe med forteller Randi. Jeg er heldig som får være kursleder for dem.

Vi gjør hverandre gode i gruppa og vi kan være den vi er.Det har hele tiden vært høyt under taket og et godt samhold fra dag en.

Planlegger oppstart av nytt kurs i Bø

11891993_474620099365546_5073591832685692660_n

Gjengen i Bø er nå klare for å starte flere kurs

I disse dager forbereder Bø puls seg til oppstart av et nytt Freelivingkurs og oppfordrer de som vil vite mer om å ta kontakt for å få vite mer.

Randi forteller at hun absolutt tror flere ektepar ville hatt mer glede av å gjøre dette sammen.

Ofte er det mor som melder seg på kurs, og prøver å få til sunne endringer i hjemmet, men det er ikke tvil om at det er viktig å ta vare på helsa for hele familien.

Høyt blodtrykk, mye magefett, lite energi og overskudd bør være grunn nok.

Freeliving er et kurs Randi står for og er glad for at de har som tilbud i Bø. Da vi tok inn dette konseptet på Bø Puls var det fordi det var helhetlig, og hadde fokus på hele mennesket.

Kontakt oss

Meny