Oddny fra Tjelsund er Sterkere, slankere og tøffere!

Oddny fra Tjelsund er Sterkere, slankere og tøffere!

I Tjelsund bor det ei raus, sprek og tøff dame som heter Oddny Dalen. Hun bestemte seg for å starte sin personlige reise mot mer livskvalitet. Her forteller Oddny litt om sitt år!

Sterkere, slankere og har mye mer trøkk i hverdagen.

Før Oddny begynte på kurs i Freeliving metoden hadde hun en lav grad av energi – alt føltes tungt, alt fra det å bøye seg til det å komme seg ut. Hun var overvektig og  ville helst unngå trening, selv om hun har trent periodevis gjennom livet. Overskuddet var som hun sier: «hva var overskudd?» Jeg bestemte meg for å melde meg på Freeliving kurset som skulle begynne på Evenskjer.

forJeg måtte utfordre meg selv mer

I dag oser Oddny av energi og kraft. Hvem skulle trodd det, ihvertfall ikke Oddny selv før hun begynte på kurs. Mye har skjedd etter at hun bestemte seg for å få hjelp til livsstilsendring! Hvis jeg hadde kunnet møtt meg selv for et år siden og gitt meg selv et godt råd ville det vært å ikke være så redd for forandring. I dag vet jeg at å utfordre meg selv, og tørre å prøve nye ting kan gi positive gevinster helsemessig og personlig.

Positiv energi og utstråling

portrett

Oddny på ei utetrening

Selvfølelsen til Oddny har alltid vært god, men den har vokst etter at hun kom igang med Freeliving metoden-  Hun syns det er hyggelig at hun får mange positive kommentarer fra folk hun treffer på trening og ellers. Det er nok gøy for mange å se forandringen i meg. Det er klart at dette henger sammen med at jeg har mer overskudd og energi.

Varigheten på kurset var viktig

Avgjørelsen om å delta på kurs i Freeliving metoden var basert på kursets varighet som er 12 månder, og at jeg ønsket å ha noen å rådføre meg med underveis i prosessen. Jeg har deltatt på kortvarige kurs tidligere som som medførte at jeg etter kurset gikk opp mer enn jeg gikk ned i vekt. Derfor visste jeg at det ikke var løsningen for meg denne gangen.  Videre syns jeg at kombinasjonen kosthold, mental trening og fysisk aktivitet hørtes fornuftig ut så jeg trodde på konseptet da jeg meldte meg på kurs.

Gikk ned i vekt og spiser i dag sunt og variert

uiEn av Oddnys viktigste forandring har vært vektreduksjon og mindre smerter og verk i kroppen. Ved dager med smerter i kroppen gjør trening at smertene forsvinner og dette vedvarer. Hun trener jevnt og trutt. Jeg har laget meg et mantra jeg finner motivasjon i og det er: Det blir så mye bedre etterpå.

I dag spiser jeg sunt og variert og mye mer grønnsaker.  Kostholdsrådene jeg har fått hjelper meg i hverdagen min, og jeg vet at jeg vil fortsette å følge anbefalingene jeg har fått etter kurset fordi jeg kjenner at de er bra for min kropp.

Ramlet på en smell

oddny sitatProsessen dette året har vært langt fra enkel og utfordringer har kommet. I starten gikk jeg raskt ned i vekt og og sto på forteller Oddny. Jeg glemte at det ikke måtte gå så fort. Det som skjedde var at jeg ramlet  på en smell. Da var mentaltreningen jeg lærte på kurset veldig viktig for meg.  Isteden for å gi opp valgte jeg å refokusere og tenke at det ikke ville være så farlig om jeg falt av en kort periode, da kurset tross alt skulle vare i et år, samt at slik er livet – det svinger. Livsstilsendring handler også om å takle nedturer og tøffe perioder, og det hjelper metodene i mentaltreningen meg med i dag. Jeg er mye tøffere mentalt!

Har utvidet horisonten

Oddny syntes at Freeliving metoden alt i alt har vært grei å følge og har utført de fleste av oppgavene hun har fått fra kurslederne sine-.  Blant annet fikk hun i oppgave å komme seg ut på mårrakvisten for å trene kondisjon. Jeg var skeptisk, men overraskende nok opplevde  jeg at det å skulle ut å løpe om morgenen ga energi og en helt annen oversik over dagen. Hun hadde også tenkt at dersom hun virkelig klarte å komme seg ut å løpe så tidlig om morgenen,ville resten av dagen virke enkel i forhold.

Nå har jeg endelig treningslyst og struktur på treningene og det er blitt en viktig del i hverdagen min.

Mentaltreingen har ført til at hun synes det er artig å trene, til og med saltrening som hun tidligere ikke likte. I dag trener Oddny fast i sal (sirkeltrening) 2 ganger pr uke, trener 1 gang pr uke hjemme og i tillegg går hun turer. Hun har hatt fokus på målet og har lært seg å refokusere, gå tilbake og hente seg inn og fortsette.

En fin og støttende kursgruppe

Hun trekker videre fram gruppefølelsen – det å være i ei gruppe man kan støtte seg på – latter og gråt og mye man deler sammen. Kurset er snart ferdig men gjennom kurset har jeg fått nye venner og jeg vil fortsette og møte flere fra gruppa på treninger, har fått knyttet nye kontakter.

Jeg anbefaler flere å gå kurs i Freeliving

Jeg vil gjerne gi et råd til andre kursdeltakere,  det er ikke noe å tenke på – bare start.  Det er ditt liv – du må sjøl ta styringen. Du vil få utlevert noen nøkler – og du må sjøl finne de rette låsene og putte de i. Dette er ikke noe hokus pokus, men et greit opplegg å følge. Anbefales!

Vi i Freeliving ønsker Oddny lykke til videre på ferden og takker for samtalen. Det er flott å få tilbakemelding om at kurset vi holder gir resultater!

Ønsker du mer informasjon om Freeliving program kan du fylle inn kontaktskjema under

[contact-form][contact-field label=»Navn» type=»name» required=»1″][contact-field label=»Epost» type=»email» required=»1″][contact-field label=»Telefon» type=»text»][contact-field label=»Om deg og dine utfordringer» type=»textarea»][contact-field label=»Bostedskommune» type=»text» required=»1″][/contact-form]
Meny