Sykepleier Anne Karin Steffensen endrer livsstil. Del 3

Sykepleier Anne Karin Steffensen endrer livsstil. Del 3

Anne Karin er en Sykepleier som ser nødvendigheten av å ta vare på helsa si. Dette er viktig for jobben hun gjør som sykepleier men ikke minst for henne selv.

Den 5 februar 2016 startet Anne Karin Steffensen (50) fra Vesterålen på livsstilskurs med Freeliving metoden. I en hektisk og ansvarsfull jobb som sykepleier var det viktig for henne å ta bedre vare på seg selv og helsen sin. Da hun startet på kurset var hun ganske sliten, hun slet med overvekt og kjente at hun ikke ville ha det slik situasjonen var lengre.

Anne Karin ønsket å gå ned i cirka 35 kilo og ta tak i helsevanene sine fordi hun ville få bedre helse og mer overskudd. Men hun  ville gjøre det skikkelig og på en naturlig måte uten pulver eller dietter. Hun ønsket å bli aktiv, trene mer og spise sunnere samtidig som hun ville lære å håndtere stress i hverdagen. Derfor falt valget på Freeliving som hun hadde hørt mye positivt om fra andre som hadde de samme utfordringene som henne selv. Derfor valgte hun å søke plass på kurs i Freeliving metoden.  Her kan du kan lese Del 1 og del 2 om Anne Karin og hennes vei så langt i programmet.

Har gått ned 16 kilo på kun fem måneder

Så langt har Anne Karin allerede gått ned 16 kilo i vekt.  Målet hennes er jo i løpet av dette året å gå ned 35 kilo så allerede nå er hun snart halvveis mot vektmålet sitt og dermed godt i rute. Hun får god oppfølging av sin helsecoach Lisbeth Antonsen som er kursleder i Freeliving på Sortland.

13515311_907390892705355_582471702_n

Her koser Anne Karin og noen av de andre gruppe deltakerne seg sammen. Det er godt å ha støtte i hverandre!

Anne Karin trekker frem kurskveldene som veldig positive for henne. Hun opplever at det gir henne påfyll og en ekstra boost til å fortsette mot målene hun har satt seg. Hun sier hun kan komme til kurskveldene å føle seg ganske sliten, men at den gode energien på kurskveldene gjør at hun blir gladere og lettere inni seg. Hun sier at hun inspireres av kursleder og de andre deltakerne.

Hun opplever også noen av treningsøktene på kurset har gitt henne en gledelig overraskelse av at hun faktisk klarer mer enn hun selv trodde. Det gjør at terskelen for å pushe seg selv går ned, og det er enklere å trene på egen hånd.

Hun har nå mer overskudd og merker at hun henter seg mye raskere inn etter fysiske anstrengelser og perioder med stress, noe som tyder på at kroppen restituerer seg raskere.

Anne Karin har kun spist 1 migrenetablett siden 11. mars og det er en stor fremgang og er et bevis på at helheten med mental trening, fysisk aktivitet og kosthold virker veldig positivt på kroppens evne til tilfriskning. Det er gøy å kjenne på hva dette gjør med meg.

 

Er blitt flinkere å planlegge

Anne Karin forteller at planlegging er nøkkelen til å opprettholde et kosthold som er sunt og rik på næring i en hektisk og krevende hverdag. Hvis hun ikke planlegger ukene i forkant er det mye vanskeligere å styre unna fristelser. Derfor har hun gjort det til en vane at hun alltid har det hun trenger for å leve sunt hjemme.

Hun er bevisst på hvilke dager som er ekstra utfordrende for henne i forhold til stress og vet at planlegging er en strategi som gjør at hun slipper å tenke på hva hun skal lage til f.eks. middag disse dagene. Det er allerede planlagt og da er kosten enkel for henne å holde seg til.

13511432_907390492705395_1019386219_nAnne Karin trener nå regelmessig. Hun vet at det krever innsats og viljestyrke for å gjennomføre når pusten og musklene presses til ytterpunktet. Men den store forskjellen fra før er at nå gjør trener hun likevel med glede fordi hun fokuserer på gevinsten – den deilige energiboosten av glede, mestring og stolthet som fyller henne opp etterpå.

PÅ kurset trener de sammen, både utendørs og innendørs, men spesielt liker Anne Karin å trene ute i den flotte naturen Vesterålen har og by på.  At treningen er variert og at alle jobber fra sitt fysiske utgangspunkt er trygt og inspirerende.

Har du også lyst å delta på kurs?

Om du ønsker å gå ned i vekt eller rett og slett fokusere mer på deg selv og egen helse kan du søke om plass på kurs i Freeliving metoden. Freeliving starter opp flere kurs i hele Norge denne høsten. Du finner oversikt over kurssteder HER 

Vårt program for livsstils og vektreduksjon er basert på helsedirektoratets anbefalinger for kosthold og fysisk aktivitet. I tillegg tilpasses programmet ut fra den enkeltes fysiske utgangspunkt og mål for endring.

På kurset får du veiledning, støtte og opplæring innen kosthold, trening, stress mestring og mental trening av fagpersoner med lang erfaring. Det fordrer at den som søker er motivert og ønsker å tenke langsiktig ved å søke plass vårt kurs.  Du må være over 18 år for å kunne søke. Du kan også lese mer om kurset HER

Søknadskjema

[contact-form to=’helse@freeliving.no’ subject=’søker plass på kurs’][contact-field label=’Navn/Etternavn’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’Bostedkommune’ type=’text’/][contact-field label=’Om deg og ditt mål’ type=’textarea’/][/contact-form]

 

Du kan også lese om Irene som endret livsstils med Freeliving metoden. Bare trykk på bildet av Irene så kan du lese hennes historie!

Irenes historie

Meny